SIMPLIFYING MATTERS

x
Info career

info centre

MAGNUSSON VÄXER OCH VÄRVAR EXPERT INOM FINANSMARKNADSRÄTT

2018-11-15

Magnusson meddelar att Robert Karlsson ansluter som Head of Banking & Finance Regulatory i december. Robert kommer bistå byrån och dess klienter med strategisk rådgivning på det finansmarknadsrättsliga området samt leda och utveckla affärsområdet Banking & Finance Regulatory.

Robert har lång erfarenhet inom det finansmarknadsrättsliga området och kommer närmast från Finansinspektionen där han som biträdande områdeschef har arbetat med konsument- och investerarskyddsfrågor på policynivå. Dessförinnan var Robert rättsavdelningschef på Finansinspektionen med ansvar för bl a värdepappersinstitut, försäkringsdistributörer och aktiemarknadsrättsliga frågor. Därutöver har Robert varit chef för en av Danske Banks complianceavdelningar samt arbetat med bank- och finansjuridik på internationell advokatbyrå.

- Vi är övertygade om att Roberts gedigna kunskap kommer tillföra ytterligare dimensioner till Magnusson och vi är väldigt glada att få välkomna Robert. Tillsammans kan vi möta marknadens efterfrågan på rådgivning inom det finansmarknadsrättsliga området samtidigt som vi stärker Magnussons position alltmer. Därtill är Robert mycket erfaren och hans seniora kompetens blir ett viktigt tillskott i vår fortsatta tillväxtresa, säger Ewa Ihrman, VD på Magnusson.

- Jag ser mycket fram emot att komma till Magnusson och ett väldigt inspirerande uppdrag. Reglerna på finansmarknaden och kraven på företagen blir alltmer omfattande och komplexa. Det ställer krav på en förståelse både för företagens utmaningar och för de problem som regelverken syftar till att åtgärda. Jag ser fram emot att bidra med min inblick och erfarenhet till Magnussons erbjudande inom detta område, säger Robert Karlsson.

För mer information vänligen kontakta:
Morvarid Dorkhan Nilsson, Advokat/Partner, +46 708 47 960, morvarid.dorkhan@magnussonlaw.com
Marie Lindfors, Marketing Coordinator, +46 708 92 54 74, marie.lindfors@magnussonlaw.com

Other News

 • MAGNUSSON HIGHLY RANKED IN THE LEGAL 500 EMEA 2019

  Magnusson continues to win recommendations in The Legal 500 EMEA ranking.

  read more
 • MAGNUSSON IN CHAMBERS EUROPE 2019

  Magnusson is ranked by Chambers Europe for another consecutive year.

  read more
 • MAGNUSSON SPONSORING THE WINNER OF STARTUP WORLD CUP FINLAND 2019

  Magnusson Finland is sponsoring the winner of Startup World Cup Finland 2019.

  read more
 • SHORT-TERM LEGAL CONSEQUENCES OF A 'NO-DEAL' BREXIT

  Judged on the current political situation in the UK, where the parliament is split between various Brexit models and apparently unable to form a political majority for one specific ‘soft’ Brexit model as well as on the announcements from the EU that the EU is not willing to renegotiate the draft Brexit deal, which was turned down by the Houses of Parliament, the likelihood of a hard Brexit has become higher than ever.

  read more
more NEWS