SIMPLIFYING MATTERS

x
Info career

info centre

MAGNUSSON VÄXER OCH VÄRVAR EXPERT INOM FINANSMARKNADSRÄTT

2018-11-15

Magnusson meddelar att Robert Karlsson ansluter som Head of Banking & Finance Regulatory i december. Robert kommer bistå byrån och dess klienter med strategisk rådgivning på det finansmarknadsrättsliga området samt leda och utveckla affärsområdet Banking & Finance Regulatory.

Robert har lång erfarenhet inom det finansmarknadsrättsliga området och kommer närmast från Finansinspektionen där han som biträdande områdeschef har arbetat med konsument- och investerarskyddsfrågor på policynivå. Dessförinnan var Robert rättsavdelningschef på Finansinspektionen med ansvar för bl a värdepappersinstitut, försäkringsdistributörer och aktiemarknadsrättsliga frågor. Därutöver har Robert varit chef för en av Danske Banks complianceavdelningar samt arbetat med bank- och finansjuridik på internationell advokatbyrå.

- Vi är övertygade om att Roberts gedigna kunskap kommer tillföra ytterligare dimensioner till Magnusson och vi är väldigt glada att få välkomna Robert. Tillsammans kan vi möta marknadens efterfrågan på rådgivning inom det finansmarknadsrättsliga området samtidigt som vi stärker Magnussons position alltmer. Därtill är Robert mycket erfaren och hans seniora kompetens blir ett viktigt tillskott i vår fortsatta tillväxtresa, säger Ewa Ihrman, VD på Magnusson.

- Jag ser mycket fram emot att komma till Magnusson och ett väldigt inspirerande uppdrag. Reglerna på finansmarknaden och kraven på företagen blir alltmer omfattande och komplexa. Det ställer krav på en förståelse både för företagens utmaningar och för de problem som regelverken syftar till att åtgärda. Jag ser fram emot att bidra med min inblick och erfarenhet till Magnussons erbjudande inom detta område, säger Robert Karlsson.

För mer information vänligen kontakta:
Morvarid Dorkhan Nilsson, Advokat/Partner, +46 708 47 960, morvarid.dorkhan@magnussonlaw.com
Marie Lindfors, Marketing Coordinator, +46 708 92 54 74, marie.lindfors@magnussonlaw.com

Other News

 • MAGNUSSON WARSAW APPOINTS NEW PARTNERS

  Magnusson Warsaw appoints Dawid Demianiuk and Marzanna Sobaniec as partners.

  read more
 • MAGNUSSON ADVISED FIREFOX GOLD CORP. ON ESTABLISHMENT OF THEIR FINNISH SUBSIDIARY

  Magnusson provides legal advice on corporate, environmental and mining law matters to FireFox Gold Corp. a company with Canadian parent company focusing entirely on gold exploration in Finland.

  read more
 • MAGNUSSON BOLSTERS ITS TURKU OFFICE IN FINLAND

  The international law firm Magnusson has appointed Attorney-at-law Jussi Rintanen as a corporate partner, effective as of 1st January 2019.

  read more
 • Magnusson Lithuania continues developing its competences with two new partners in the team

  The law firm meets 2019 by further strengthening its team as its two long-time associates Eglė Akelė and Dalia Stakvilevičiūtė make partners of the firm from 1 January.

  read more
more NEWS