SIMPLIFYING MATTERS

x
Info career

info centre

MAGNUSSON VÄXER OCH VÄRVAR EXPERT INOM FINANSMARKNADSRÄTT

2018-11-15

Magnusson meddelar att Robert Karlsson ansluter som Head of Banking & Finance Regulatory i december. Robert kommer bistå byrån och dess klienter med strategisk rådgivning på det finansmarknadsrättsliga området samt leda och utveckla affärsområdet Banking & Finance Regulatory.

Robert har lång erfarenhet inom det finansmarknadsrättsliga området och kommer närmast från Finansinspektionen där han som biträdande områdeschef har arbetat med konsument- och investerarskyddsfrågor på policynivå. Dessförinnan var Robert rättsavdelningschef på Finansinspektionen med ansvar för bl a värdepappersinstitut, försäkringsdistributörer och aktiemarknadsrättsliga frågor. Därutöver har Robert varit chef för en av Danske Banks complianceavdelningar samt arbetat med bank- och finansjuridik på internationell advokatbyrå.

- Vi är övertygade om att Roberts gedigna kunskap kommer tillföra ytterligare dimensioner till Magnusson och vi är väldigt glada att få välkomna Robert. Tillsammans kan vi möta marknadens efterfrågan på rådgivning inom det finansmarknadsrättsliga området samtidigt som vi stärker Magnussons position alltmer. Därtill är Robert mycket erfaren och hans seniora kompetens blir ett viktigt tillskott i vår fortsatta tillväxtresa, säger Ewa Ihrman, VD på Magnusson.

- Jag ser mycket fram emot att komma till Magnusson och ett väldigt inspirerande uppdrag. Reglerna på finansmarknaden och kraven på företagen blir alltmer omfattande och komplexa. Det ställer krav på en förståelse både för företagens utmaningar och för de problem som regelverken syftar till att åtgärda. Jag ser fram emot att bidra med min inblick och erfarenhet till Magnussons erbjudande inom detta område, säger Robert Karlsson.

För mer information vänligen kontakta:
Morvarid Dorkhan Nilsson, Advokat/Partner, +46 708 47 960, morvarid.dorkhan@magnussonlaw.com
Marie Lindfors, Marketing Coordinator, +46 708 92 54 74, marie.lindfors@magnussonlaw.com

Other News

 • MAGNUSSON ORGANIZED ITS ANNUAL SLUSH SIDE EVENT AT HARD ROCK CAFÉ IN HELSINKI ON 3 DEC 2018

  We had 15 guest speakers, who had the opportunity to present their companies and innovative business ideas.

  read more
 • MAGNUSSON LITHUANIA ADDING NEW PARTNERS TO THE TEAM

  As Magnusson Lithuania marks its 20th anniversary this year, we close this period with professional achievements of our team members: associates Rūta Didikė and Eligijus Vinckus become partners of the firm.

  read more
 • MAGNUSSON LITHUANIA ADDING NEW PARTNERS TO THE TEAM

  As Magnusson Lithuania marks its 20th anniversary this year, we close this period with professional achievements of our team members: associates Rūta Didikė and Eligijus Vinckus become partners of the firm.

  read more
 • THE CRYPTO CURRENCY OPERATIONS ARE BECOMING MORE RESTRICTED

  The Ministry of Finance of Republic of Estonia is planning to take the draft legislation to the Estonian Government to tighten up the acceptance of crypto currency licenses.

  read more
more NEWS